JAY-Z - Magna Carta Holy Grail

 
Album ,ktorý mení pravidlá hudobného biznisu:
 
 
Ide o to, že Jay-Z predal samsungu 5 mega milión kópií. a ten ich distribuoval ďalej svojím zákazníkom, držiteľom vybraných telefónov cez špeciálnu aplikáciu.  Na jednej strane super - na druhej mu kvôli tomu nechceli dať za to platinovú platňu, ktorá je za milión predaných nosičov.  Bolo tam totiž niekoľko "ALE" Pred oficiálnym vydaním albumu to vraj nie je možné, a tie stiahnutia pre Samsung Galaxy boli zadarmo. Minimálna cena musí byť vraj 5 dolárov. Ale nakoniec ju samozrejme dostal, a to dokonca presne v deň oficiálneho vydania albumu. Čo je mimochodom ďalšie porušenie pravidiel pri udeľovaní platinovej platne.
Takže Samsung kúpil Jay-Z platinovú platňu. Takto sa to robí ... :-)
Na albume nájdeme okrem iného mená ako Beyonce, Frank Ocean, Rick Ross, Justin Timberlake, Pharrell, Swizz Beats alebo Timbaland
Keďže Jay-Z vie ako na to, reklama na tento jeho nový album išla aj počas finálovej série NBA. V súčasnosti je už tento album najpredávanejší album na itunes v amerike, v anglicku, nemecku aj francúzsku a mimochodom aj na Slovensku. Tak ako to býva s takýmito megaúspešnými albumami, tak názory na neho sa rôznia - mnohých prekvapili beaty, ale v podstate sa dá povedať, že popri Kanyovi Westovi(ktorý mimochodom má vonku tiež nový album - Yeezus)je Jay-Z to najlepšie, čo v súčasnosti svetový Hip-Hop ponúka. Humbug okolo tohoto albumu, môže paradoxne spôsobiť, že kvalita (ak tam nejaká je) vypláva na povrch, až keď to všetko marketingové okolo tohoto albumu utíchne.
V našich musicboxoch sa americký hip-hop moc nehráva, ale ak sa to má zmeniť - tak tento album má šancu. Ak by Vás zaujímalo, čo to znamená magna carta - prečítajte si na  wikipedii :-)
Follow Us On Twitter | Like Us On Facebook
© 2011, mmboxx.sk. All rights reserved. | Mapa stránky