Slovenská dream pop skupina - Tolstoys

Máme radi mladé slovenské kapely, ktoré vedia. Nebude to smrdieť samochválou, keď povieme, že na Slovensku začalo v posledných rokoch vznikať veľa dobrej hudby a kapiel, ktoré vedia. Jednou z nich je určite aj bratislavská skupina Tolstoys, ktorá ponúka éterický dream pop s prvkami akustickej hudby, ale aj elektroniky. Za nás táto kombinácia melanchólie a energických beatov určite áno. 

 

 

Zásadnou postavou je autorka hudby aj textov speváčka Ela Tolstová. Narýchlo zháňala muzikantov, s ktorými by sa dala zahrať live jej prvá pesnička Right Choice, a neskôr sa im to zapáčilo tak, že založili skupinu. Boli to jej kamaráti hudobníci - Michal Smetana (basová gitara a kontrabas), Matej Herceg (bicie), Frederika Camastra (husle) a Pavol Rehák (klavír, syntetizátory). A tak vznikli Tolstoys.

 

„Chlapci ma na začiatku stále presviedčali, aby sme sa prezentovali ako Ela Tolstova, ale mne aj okoliu sa to zdalo príliš sebecké. Od začiatku som chcela, aby sme mali meno ako celok. Potom padli ďalšie tajné názvy a nápady, ale nakoniec sme spravili kompromis a voláme sa Tolstoys podľa nášho kamoša Leva Nikolajeviča. Je to názov pre celú skupinu, ale zároveň má spojitosť s mojím menom,“ opísala vznik názvu Ela.

 

Ešte pred ich prvým albumom stihli zverejniť svoj prvý videoklip k songu Agapé a odohrali koncerty na Pohode, Grape festivale či Waves Vienna. Debutový album Botanika uzrel svetlo sveta v novembri vďaka vydavateľstvu Slnko records, ktorá podporuje nové kapely, alternatívnu hudbu a nápadité idey. 

 

 

 

Piesne v albume sú rozmanité, striedajú sa melancholické a ľahké, príjemné tóny. Ich hudba korešponduje aj s imidžom kapely, snažia sa aby hudba a vizuál vytvárali jednotný celok. Napríklad aj na koncertoch využívajú pastelové farby, odtiene ružovej a bledomodrej, dokonca si nosia aj svetielka všetkého druhu, aby dotvorili atmosféru. Na oko aj ucho dokonalá súhra, čo myslíte? 

 

 

 

Sme radi, že na Slovensku mladé kapely nezaostávajú a vytvárajú kvalitnú hudbu. My sa už teraz tešíme na ďalšiu tvorbu od Tolstoys a želáme im veľa úspechov.

 

Ich album si odteraz môžete vypočuť vo všetkých musicboxoch od mmboxxu.

Follow Us On Twitter | Like Us On Facebook
© 2011, mmboxx.sk. All rights reserved. | Mapa stránky