Billy Barman a dievky zo SĽUK-u - Potichu.

Turné Potichu potichu? Čo to pre nich znamená? Absolútnu výzvu. Hrať potichu, teda akusticky bez bicích a samplov značí, že celé to bude oveľa viac postavené na hlasoch. Je to niečo iné ako bežné koncerty, no o to výnimočnejšie.

 

Toto netradičné spojenie si diváci mohli vychutnať už minulý rok na Téryho chate v rámci festivalu Tatra Flowers. Pre toto špeciálne vystúpenie vytvorili program, ktorý je čisto akustický. Obklopený nádhernou prírodou a horami zaspievali fanúšikom a turistom piesne dokonca aj bez techniky či mikrofónov."Dali sme dohromady špeciálne hudobné teleso, postavené na čisto akustických nástrojoch a krásnych hlasoch dievčat zo SĽUK-u. K folklóru a horám máme blízko, často nám pomáhajú pri písaní textov,"povedal o netradičnom spojení spevák Juraj Podmanický.

 

Keďže diváci boli nadšení a kapela dostávala len samé priaznivé ohlasy, rozhodli sa, že sa tejto spolupráce s dievčatami len tak nevzdajú. V podobnom duchu teda postavili celý program a na jar s ním vyrazia na turné. „Bude to výzva, lebo je to dosť iné ako bežný koncert, ale strašne nás to baví,“ hovorí o akustickom hraní gitarista Jozef Vrabel.

 

Kapela k turné, ktoré odštartuje 17. marca v Trenčíne, nakrútila aj promo video. Hrá v ňom s päticou speváčok pieseň (Jej) sloboda, ktorá aj na albume Dýchajúce obrazy vyčnieva akustickým zvukom inšpirovaným ľudovou hudbou.

 

 

 

Myslíme si, že chalani z Billy Barman urobili dobre. Celé turné je výborný nápad, ktorý osvieži ich piesne a dodá im punc čistoty.

 

A čo vy, išli by ste sa pozrieť na takýto akustický koncert?

 


 

Follow Us On Twitter | Like Us On Facebook
© 2011, mmboxx.sk. All rights reserved. | Mapa stránky