Tri mladé slovenské kapely, o ktorých ste možno nevedeli

No Brake

 

je indie-rockové trio, ktoré vydalo v roku 2013 debutový album Hands Indie Air. V tom istom roku boli No Brake nominovaní v rámci Radio_Head Awards na Nováčika roka. Ich singelFree Your Mindz roku 2015 má na Youtube už vyše 125-tisíc videní. Svoj druhý album Noise Blast pokrstili No Brake v apríli 2017.

 

Kapela si zahrala aj na Pohode či na festivale Colours Of Ostrava. Ich najnovší klip majú k piesni Closet Skeleton. Fanúšikom rocku a zaujímavých prvkov v klipe sa ich tvorba bude určite páčiť.

 

 

 

 

 

 

The Kowal Chicks

 

je indie-folk-punková kapela spod Tatier fungujúca od roku 2013.  O svojej hudbe hovoria, že sa vyznačuje"žánrovou pestrosťou a svojskou poetikou textov, ktoré sú pretkané množstvom popkultúrnych referencií." Na konte majú aj nomináciu na Radio_Head Awards 2016 v kategórii Objav roka. Na nových skladbách momentálne kapela pracuje v nahrávacom štúdiu Erika Lososa Horáka.

 

 

 

 

Detox of a Pony

 

sú síce len dvaja, ale na pódiu vedia dať viac energie ako tri veľké kapely. Vyhlasujú, že basa a bicie sú všetko, čo potrebujú. Juraj Beňačka a Matúš Folvarčík hrajú blues a rock'n'roll.

Ich poznávacím znamením na koncertoch sú výstredné farebné kombinézy s poníkmi. Kapela už odohrala koncert na Topfeste a v roku 2016 bola nominovaná na Radio_Head Awards ako Objav roka. V súčasnosti pracujú Detox of a Pony na debutovom albume.

 

 

 

Tak čo, pustili by ste si aspoň jednu v musicboxe?

Follow Us On Twitter | Like Us On Facebook
© 2011, mmboxx.sk. All rights reserved. | Mapa stránky