Streamovacie služby. Porovnanie 3 najlepších

Sťahovanie hudby je už out, svojej obľube sa čoraz viac tešia medzinárodne dostupné služby na počúvanie hudby. Spotify, Deezer či Apple Music, kto sa v tom má vyznať? Prinášame vám krátky prehľad o každom z nich.

 

Mesačné členské alebo koľko za to dám?

Začneme snáď najčastejšou otázkou. Pri Spotify, Apple Music aj Deezeri je mesačný poplatok pre jedného užívateľa 5,99€. Existuje však aj rodinný účet pre 6 ľudí s rovnakou adresou. Ten vyjde na 8,99€, teda 1,5€ na jedného. To je celkom výhodné, nie? Pri zdieľaných účtoch sú však rôzne obmedzenia, napríklad na Spotify nemôžu ľudia počúvať hudbu v ten istý čas. Dajú sa však vytvoriť osobitné playlisty, cez ktoré to pôjde.

Spotify

Podľa počtu platiacich užívateľov Spotify medzi ostatnými jednoznačne dominuje. Na začiatok ponúka 30 bezplatných dní, počas ktorých si na appku buď zvykneme, alebo nie. Ak nás osloví, po zakúpení prvého mesiaca dostaneme ďalšie dva zdarma. Spotify sa dá využívať aj bez minutia jediného centu, no takéto neplatené účty sú plné reklám a nekvalitného zvuku. Navyše nás oberú o možnosť počúvať hudbu offline a nebudeme si môcť ani svojvoľne prepínať pesničky. Spotify má jednoduché ovládanie a prehľadný dizajn aj v desktopovej verzii. Možnou nevýhodou je absencia textov k piesňam.

 

 

Deezer

Táto platforma zastáva prvenstvo v inej kategórii. Ponúka totiž najviac piesní spomedzi všetkých appiek, vybrať si tak môžeme spomedzi 45 miliónov skladieb. Deezer takisto ponúka free 30 dní na vyskúšanie, no po ich skončení je neplatená verzia podobne oklieštená ako pri Spotify. Ak ste karaoke typ, ste na dobrom mieste. Všetky texty k piesňam sú zosynchronizované priamo so stopážou trackov, a tak sa v slovách nestratíte. Nevýhodou je zložité ukladanie piesní a tvorba playlistov.

Apple Music

Druhá najpoužívanejšia služba na to ide zhovievavejšou cestou a ponúka až 3 celé bezplatné mesiace. So štipkou šikovnosti sa vraj dá ľahko „oklamať“ systém a zabezpečiť si až 6 free mesiacov. Podobne ako Deezer disponuje textami priamo v aplikácii. Lyrics podporuje však len v prípade iOS 10 a vyššie. Novinkou je možnosť využívania internetového rádiového vysielania. Apple Music ich ponúka hneď niekoľko a fungujú 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Možnou nevýhodou je nezaujímavý dizajn a užívateľsky zložitá desktopová verzia.

Všetky tri služby majú niečo do seba. Naším favoritom sa stáva Spotify, ktoré ponúka naozaj široké možnosti v objavovaní novej hudby a perfektné spracovanie mobilnej, ale aj desktopovej platformy.

Používate niektorú zo služieb alebo ste ju aspoň vyskúšali?

Follow Us On Twitter | Like Us On Facebook
© 2011, mmboxx.sk. All rights reserved. | Mapa stránky