Tri neznáme, ale dobré slovenské kapely

HOREHIGH

Ak ste niekedy túžili vedieť ako znie vesmír, započúvajte sa do tvorby kapely Horehigh. Iný časopriestor ti odhalia nielen kvalitné slovenské texty, ale aj nezameniteľný sound tohto alternatívneho počinu. Štvorčlenná mladá krv si kladie jasný cieľ - povzniesť ducha hudbou. Zatiaľ sa im to úspešne darí a najnovší singel Majestát je toho živým dôkazom. Čisto mužské osadenstvo kapely nedávno doplnilo aj nežnejšie pohlavie – iba 17 ročná talentovaná basgitaristka. Zatiaľ čo v útrobách bratislavských klubov sú dávno overenou kvalitou, vonkajší svet o nich veľa nevie. Vypočujte si teda singel a nechaj sa unášať paralelnými svetmi, do ktorých ti ich hudba dovoľuje nazrieť.

 

PREŠPORSKÍ JUNÁCI

Pôvodne pouličná kapela sa v alternatívnych hudobných kruhoch stala už kultom. A to nielen vďaka špičkovým hudobníkom, ale najmä obrovskému hlasovému potenciálu speváka Daniela Kapitána. Najbližšie ich tvorbu charakterizuje RnB, no nový oficiálny singel, ktorý vydali len nedávno je nabitý energiou. Napriek tomu, že zverejnili len prvý vlastný počin, vidieť ste ich už mohli na festivale Grape či bratislavských kluboch. Junáci teda majú slušne našliapnuté konkurovať momentálnym hviezdam slovenskej hudobnej scény.

 

 

M.U.S

Pod pseudonymom sa ukrýva mladá, iba 23 ročná speváčka. Hlasom však pripomína divy, ktoré sa v hudobnej brandži už nejaké tie desaťročia pohybujú. Neškodný pop inšpirovaný Arethou Franklin či Amy Winehouse vystihuje jej hlasové predispozície. My si ju však vieme predstaviť pokojne aj v elektronike. Napriek tomu, že na Slovensku je niekoľko talentovaných producentov, svoje skladby a texty tvorí výhradne sama. Jej tvorba je plne autentická, vychádzajúca z vlastných skúseností a pocitov. Vypočuj si jej najnovší singel Soulmate, ktorý je ideálny na daždivý večer v spoločnosti spriaznenej duše.

Follow Us On Twitter | Like Us On Facebook
© 2011, mmboxx.sk. All rights reserved. | Mapa stránky