GRAPE? 3 VYSTÚPENIA, KTORÉ MUSÍTE VIDIEŤ

GRAPE festivalova sezona

Leto a festivalová sezóna už pomaly klopú na dvere. Nejeden fanúšik hudby a čapovaného piva sa teší na nefalšovanú zábavu, ktorú zažije na najväčších letných festivaloch. Jedným z najpopulárnejších je Grape konajúci sa na letisku v Piešťanoch, tento rok 12. a 13. augusta. Kvalitu festivalu potvrdzujú ozaj silné mená vystupujúcich. Z nich sme vybrali troch interpretov, ktorí nás zaujali, a na ktorých by ste sa určite mali prísť pozrieť.

Jake Bugg

Jake Bugg je 21-ročný mladík, pochádza z Veľkej Británie a na prvé počutie by sme ho zaradili ku country spevákom. Na konte má tri štúdiové albumy, posledný s názvom On My One vyšlo nedávno. Jakeova hudba sa vyznačuje hlavne pomalými, no zároveň silnými country gitarovkami. Nenechajme sa však zmiasť, v skutočnosti sa necháva inšpirovať kapelami ako Oasis či The Beatles. Aby toho nebolo málo, za jeho druhým albumom Shangri La stojí poloboh Rick Rubin. Ten má na svedomí skladby ako Californication od Red Hot Chilli Peppers, Walk This Way od Run-DMC či Ride od Lany Del Rey.

 

 

Jan Blomqvist & band

Na Grape vystúpi aj nemecký Jan Blomqvist spolu s kapelou. Jeho doménou je elektronika, ale v trochu inom podaní. Skladby totiž prelínajú melancholické melódie s elektronickým popom, niekedy až deep housom doplnené o skvelé vokály, a to všetko v tebe vzbudí dojem, že chceš tancovať, ale popritom sa neubrániš emocionálnemu výlevu a pokojne si poplačeš od šťastia. Počas tínedžerských rokov to vyzeralo tak, že punk rock by mohla byť pre Jana tá správna cesta, ale keď mal 21 rokov a uvidel prvého techno DJa, uvedomil si, že by mohol skúsiť niečo iné - elektroniku. Naskytne sa ti tak príležitosť vidieť a najmä počuť dávku kvalitnej nemeckej tanečnej elektroniky.

 

 

 

Dub FX

Dub FX, vlastným menom Benjamin Stanford, je multitalentovaný chlapec a street performer v jednej osobe. Predtým pôsobil ako spevák v kapele Twitch, no neskôr vznikol Dub FX - umelec fungujúci skrz svoj beatbox. Počas jeho vystúpenia zažiješ skvelý umelecký zážitok, pretože vytvoriť kombinácie rytmov, ktoré prelínajú drum and bass, reggae, dubstep či hip-hop, nedokáže len tak hocikto. V jeho stane to pred troma rokmi praskalo v švíkoch a ľudia, ktorí zmeškali jeho show, mohli jedine ľutovať. Dub FX sa jednoducho stal fenoménom a k sláve mu zároveň pomohol aj videoklip Love Someone, ktorý bol natočený počas jeho živého pouličného vystúpenia. Tento rok ho máš šancu vidieť v Piešťanoch opäť - už po druhý krát.

 

Follow Us On Twitter | Like Us On Facebook
© 2011, mmboxx.sk. All rights reserved. | Mapa stránky