Hana Zagorová - Dávne lásky (duety)

Slniečko. Tak jej odjakživa hovorievali všetci kvôli jej neustálemu úsmevu na perách a vypuknutým lícam, ktoré pre každého znamenali symbol dobrej nálady, aj keď jej možno vždy do spevu nebolo. Na scéne však bola vždy profesionálom, ktorý sa dokáže povzniesť nad svoje, neraz neľahké starosti a vie zabaviť publikum v každom momente. To si na nej vážili tak poslucháči, ako aj kolegovia.
A aj keď sa meno Hany Zagorovej spája prevažne so sólovou tvorbou, alebo nanajvýš s duetami s Petrom Rezkom a neskôr s nesmrteľnou dvojicou Petr Kotvald a Stanislav Hložek, práve tento album je dôkazom toho, že pani Hana Zagorová má toho „na rováši“ oveľa viac – aspoň čo sa duetov s niekým týka.

Najnovší album Hany Zagorovej prináša až 22 pesničiek, prostredníctvom ktorých speváčka mapuje obdobia svojej kariéry, keď sa za mikrofón postavila vždy v spoločnosti niekoho ďalšieho. Je snáď celkom samozrejmé, že album prináša také nestarnúce perly, ako Černý páv, Můj čas, To by nebylo fér, či Jinak to nejde (všetko s dvojicou Petr Kotvald a Stanislav Hložek), či pesničky Duhová víla, Dotazník, či Ta pusa je tvá (s asistenciou Petra Rezeka), ale aj ďalšie legendárne hity zaspievané spolu s Karlom Vágnerom (Hej, mistře basu), Dvě žlutá kuřátka (s Helenou Vondráčkovou), či Lásko, amore (filmový Trhák s Jurajom Kukurom po boku) a mnoho ďalších.
Z tohto výpočtu skladieb sa môže zdať, že Zagorová na svojej platni v podstate neprináša nič nové. Možno by sa s tým dalo aj súhlasiť vzhľadom na fakt, že prevažná väčšina týchto skladieb sa už časom stala osvedčenými legendárnymi hitmi. Napriek tomu však táto skladačka prináša niekoľko exkluzívnych periel, ktoré nadchnú každého poslucháča. Jedná sa hlavne o rarity v podobe pesničky so spevácky asi menej zdatnými, no o to exkluzívnejšími hereckými kolegami, ako Helena Rúžičková (Den jako obrázek), či Josef Vinklář v nesmrteľnom hite Biograf láska.
Albumu napokon dominujú po dva hity s Karlom Gotom (Dávne lásky, podľa ktorého je celý album pomenovaný a Mží). Album otvára a zatvára duet so speváčkiným manželom Štefanom Margitom, pričom zvlášť v záverečnom prípade (Ave Maria ) ide o ďalší legendárny hit.
Je akousi tradíciou, že speváci majú v obľube mať vo svojej diskografii album duetov. Či už špecificky pripravený na danú príležitosť, alebo pekne na hromade pesničky, ktoré s niekým ďalším naspievali počas svojej kariéry. Takéto dielo poteší vždy aj fanúšika a v prípade Hany Zagorovej to nie je inak.
Follow Us On Twitter | Like Us On Facebook
© 2011, mmboxx.sk. All rights reserved. | Mapa stránky